Новини

Кирил Петков преди делото срещу Борисов: Тук сме, за да опровергаем една голяма лъжа

  09.01.2023 10:16  
Кирил Петков преди делото срещу Борисов: Тук сме, за да опровергаем една голяма лъжа

Тук сме, за да опровергаем една голяма лъжа, която беше в последните 3 месеца в българското пространство - за газовите посредници. Лъжата, която Борисов и неговия екип изричаше е, че едва ли не ние сме се обогатили от газови посредници, но ние през цялото време казвахме, че това не е така. И сега решихме, че българският съд като институция може да даде истинския отговор на българските граждани. Това заяви Кирил Петков преди делото за клевета срещу Бойко Борисов. Очаква се днес по делото да бъдат разпитани свидетели.

"Сигурен съм, че днес г-н Борисов няма да се появи на това дело, както съм и абсолютно сигурен, че лъжите, свързани и с Мариците и с това, че зимата ще бъде студена и гладна и с това, че бюджета сме го счупили, а всъщност се оказа, че дефицитът е 2,9 тази година - всички тези лъжи трябва да се опровергават, за да може българските граждани да не загубят надеждата, че има политици, които се борят за каузата. Аз съм тук, за да се боря за надеждата на българските граждани", каза още Петков.

Той уточни, че целия иск по делото е за половин милион лева, с първа стъпка от частичен иск от 10 000 лева.

Кирил Петков заведе дело заради твърдения на Борисов, че Петков и Василев са взимали комисионни от посредниците за газови доставки.

В иска на Кирил Петков е записано, че са му причинени неимуществени вреди, довели до накърняване на достойнството и репутацията му заради клеветнически твърдения на Борисов.

По думите на Петков гражданският му иск е за половин милион лева. Адвокатът му уточни, че става дума за частичен иск за 10 000 лева, с възможност за претенция за цялата сума.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14