Новини

Образователният министър: Готови сме да организираме учебния процес при грипна епидемия

  09.01.2023 14:16  
Образователният министър: Готови сме да организираме учебния процес при грипна епидемия
  google

Към момента нямаме официален акт от Министерство на здравеопазването, който да изисква от МОН предприемане на действия, свързани с евентуално неприсъствено обучение с оглед епидемичната ситуация заради грипа. Вече имаме опит в организиране на учебния процес в такива ситуации и когато бъдем сезирани, своевременно ще се организираме, за да не бъдат изненадани директори, учители, ученици и родители. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов пред журналисти. Той уточни, че водеща е компетенцията на Министерство на здравеопазването и на местно ниво ще се прецени ситуацията и ще се избере коя от формите на организация на учебния процес да се приложи.

Все още няма окончателно становище на МОН за актуализирането на учебните програми, защото въпреки извършената дейност по проучването на мнението на всички заинтересовани, има спорни въпроси, по които има нужда от допълнителна експертиза.

По отношение на наредбата за конкурсите за директори, той припомни, че през пролетта има насрочено дело във Върховния административен съд и когато той се произнесе, министерството ще организира съответните дейности, свързани с прилагането на наредбата.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14