Новини

Български гласъ: Синонимът на корупция е ТЕЛК

  10.01.2023 15:02  
Български гласъ: Синонимът на корупция е ТЕЛК

Партия „Български гласъ“ подкрепи и излезе на протеста заедно с хората с увреждания. На него дойде лично председателят Тихомир Василев, който обяви, че институциите трябва да чуят хората с увреждания и да се погрижат за тях. „Държавата трябва да цени човешкия живот“, заяви той.  

От 45 000 човека с увреждания, всеки месец има по 4-5 случаи на самоубили се, заяви Георги Попов, зам.-председател на партията. Докато тече преосвидетелстването, хората остават без доходи и лекарства, защото повечето от тях имат и съпътстващи заболявания. Тази процедура продължава с месеци, а дори и около година, подчерта той. „Това е геноцид, а синонимът за корупция е член на ТЕЛК“, подчерта Попов. Според него това безумие трябва да спре от страна на държавата, защото отнема човешки животи.  

„В момента имаме нужда от бързо, адекватно решение на проблема, нека се работи върху експертизата, има много какво да се желае, много заболявания не са включени, други не са окачествени правилно. Но трябва да "изтръскате" шефовете на болниците, за да потърсите отговорност от тези, които работят в комисиите“, каза Павлина Григорова, жена в инвалидна количка с няколко заболявания, говорител на протестиращите и представител на „Български гласъ“ в град Левски. Тя обясни, че 10 месеца по-късно пак на протест. Същият казус, същият проблем и повтори основното искане на протестиращите:  да вкарат старата експертиза отпреди 2018 година, което ще реши проблема на момента.  

От 3 август 2018-а чакаме. Оттогава сме в тази месомелачка. Месеци наред без пенсии, месеци наред без социално подпомагане. Има хора, които зависят от социалното подпомагане. Нямаш ли експертно решение на ТЕЛК, нямаш социално подпомагане. В момента е бум на спиране на протоколите за лечение. Какво да правят тия хора?! Никой няма обяснение защо НЗОК не заверява протоколи, подчерта Павлина Григорова.  


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14