Новини

БСП и Възраждане поискаха по-строги закони за пияни и дрогирани шофьори

  13.01.2023 10:14  
БСП и Възраждане поискаха по-строги закони за пияни и дрогирани шофьори

БСП и "Възраждане" настояват за промени в Наказателния кодекс и по тежки наказания за пияни и дрогирани шофьори. 

"Онзи дрогиран и пиян шофьор е пуснат срещу 3 хиляди лева парична гаранция. Бузовград и Казанлък са на бунт. Проговаря ли съвестта ви? За 9-и път поставям въпрос да вкараме промяна в Наказателния кодекс, която казва, че пияни и дрогирани  шофьори не трябва да имат условни присъди и парична гаранция. При нарушение - в затвора за 20 години. Вие не искате . Въпрос на половин час работа. Два текста. Текстове, които имат подкрепа на Прокуратура и МВР", заяви от парламентарната трибуна лидерът на левицата Корнелия Нинова.

"Ние от "Възраждане" също настояваме за промени на квалификациите на умисъла на престъпления. Настояваме за премахване на условните присъди и по-тежки санкции при тежки последици. Искаме 20 годин и отнемане на превозното средство", посочи и Петър Петров от "Възраждане". 

Той обясни, че настояват за разглеждане на законопроект за промени в НК, касателно престъпленията против транспорта, внесен от „Възраждане“ през октомври 2022 г., и отправи апел към колегите си той да бъде разгледан.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14