Икономика

Клиенти на Уникредит Булбанк пак имаха проблеми с картите

  13.01.2023 18:35  
Клиенти на Уникредит Булбанк пак имаха проблеми с картите

Потребители с банкови карти на Уникредит Булбанк днес бяха изненадани неприятно, след като ПОС-устройства отказаха да приемат разплащания. Банкоматите на банката също не работеха. В някои търговски вериги като Лидл и Кауфланд отказваха разплащания с карти на банката.

"Днес за кратко са се наблюдавали частични затруднения при картовите плащания и при тегленията на банкомати. През цялото време Центърът за контакт с клиенти е съдействал с необходимата информация", отговориха от банката на запитване на "Сега".

Преди Коледа технически проблем с картовите и мобилните разплащания с "Уникредит Булбанк" притесни доста нейни клиенти. Точно по време на голямото пазаруване при теглене на пари банкоматите отказваха трансакции, но клиентите получаваха известие за успешно изтеглени суми. Подобни проблеми имаха и клиенти, които използват мобилно банкиране. Тогава не стана ясно къкъв е точно техническият проблем, а информацията за изтеглени суми бе коригирана след няколко дни.

Подобни проблеми се появиха на 31 декември и с друга голяма банка - Банка ДСК. Тогава клиенти на банката се оказаха  с блокирани карти след неуспешни опити да изтеглят пари от банкомати на Банка ДСК или други банки. От ДСК обявиха, че ще компенсират потърпевшите за това, че са останали без средства по празниците.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14