Анализи Новини

Данъчна ревизия за дарителите на ДБ от Nexo

  14.01.2023 11:26  
Данъчна ревизия за дарителите на ДБ от Nexo

Вече стана абсолютно ясно, че петима служители на ниски нива от пирамидата Nexo, са дарили по 20 000 лв. лични пари на "Демократична България". Учудващо е освен абсолютно еднаквият размер на сумите, но и обяснението. Те били привърженици и много харесвали политиката на "Демократична България" за борба с корупцията. И затова отделили от собствените си пари, за да подпомогнат ДБ.
Разбира се, че това е лъжа. Дебела сочна лъжа!
Публично известен факт е, че това е схема, през която компаниите с интереси в политиката, заобикалят закона. Дават фирмени пари на служители, които ги даряват като физически лица в касите на партиите. В случая на "Демократична България". 
Друга информация показва, че групата медии около кръга "Капитал" са получавали сериозни суми за реклама на Nexo. Не е тайна и участието на Иво Прокопиев в политическия проект "Демократична България". По тези причини може да се допусне, че дадените общо 100 000 лв. на ДБ са част от сделка със съответни ангажименти от страните.
За да се разкрият тези зависимости, първо трябва да се извърши данъчна ревизия на физическите лица, дарили по 20 000 лв. на "Демократична България". И ако се докаже разминаване в доходите и размера на дарението, а се разплете цялата схема.
 
ЕМИЛИЯН КЪНЧЕВ
 

Анкета

Подготвена ли е България да реагира при силно земетресение?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14