Анализи

Делян Добрев: ДБ имат най-голям шанс с третия мандат

  15.01.2023 11:26  
Делян Добрев: ДБ имат най-голям шанс с третия мандат

Няма синхрон между говоренето на прокуратурата и ГЕРБ. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в ефира на бТВ.

„Прочухме се с крипто измами в последните години. Това, което ме притеснява сега, е че бизнесът на Nexo е бил да съхраняват портфейли с биткойни в щатите. Нашите са предлагали на американците да им пазят парите в акаунти, като срещу това им дават щедри лихви – 12-16%, което още като чуеш процента си звучи като пирамида. Те нямат право да дават лихва, след като не са лицензирани в щатите”, каза той. За третия мандат, той вижда три варианта – да се даде на БСП, на „Български възход” и на „Демократична България”.

„Ако Радев го даде на БСП, ще ни обрече на избори. Чуват се слухове, че Радев ще го даде на Корнелия Нинова, за да може тя да се провали и да я свалят на конгреса на партията. Според мен не трябва да се дава на БСП, там шансът е нула”, смята той.

„Ако го даде на „Български възход”, там шансът е 25%. Никой не им отказва преговори, но е най-новата партия, нямат експерти”, допълни Добрев. Според него най-голям е шансът на „Демократична България”: „Не мисля, че последните събития трябва да спират мандата да бъде връчен на тях. Там има най-голям шанс – 50%.”

„Ако ДБ предлагат Рашков, Петков или Радостин Василев да участват в кабинет, да е ясно, че няма да го подкрепим”, категоричен е той.

На въпрос относно защо работят цяла нощ за хартиена бюлетина, но прекъснаха законопроекта за разследване на главния прокурор, той заяви: „Този законопроект беше внесен на 4 януари, няколко дни по-късно имаше заседание. Такава бърза скорост аз не помня. Трябва да се изслушват всички страни – нормално ли е в дванадесет часа да се изслушват професори? При изборният кодекс нямаше професори за изслушване, там на всеки член се вземаше думата и се повтаряше нещо по сто пъти.”


Анкета

Подготвена ли е България да реагира при силно земетресение?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14