Новини

Депутатите единодушни: Временна комисия в парламента се захваща с Nexo

  18.01.2023 17:03  
Депутатите единодушни: Временна комисия в парламента се захваща с Nexo

Единодушно със 190 гласа беше създадена временна парламентарна комисия по казуса "Nexo" по предложение на ГЕРБ-СДС.

Тя трябва да установи всички факти и обстоятелства относно дейността на Nexo и Nexo Capital и свързаните с тях лица във връзка с извършване на потенциална незаконна дейност, включително връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и организираната престъпност, както и финансирането на политически партии и други юридически лица от тях в България.

Комисията е на паритетен принцип - по двама народни представители от всяка парламентарна група. Тя ще работи един месец и трябва да излезе с доклад за констатациите и изводите, до които се стигнала.

Депутатите не приеха предложението на "Продължаваме Промяната" (ПП) комисията да се занимава и с установяване на всички факти и обстоятелства относно финансирането на всички политически партии на парламентарните избори миналата година. Тезата на ПП е, че ГЕРБ-СДС са изхарчили повече пари, отколкото е субсидията им.

За председател на временната комисия беше избран Даниел Митов от ГЕРБ-СДС, а Десислава Трифонова от парламентарната група за член.

Останалите членове на комисия са : от "Продължаваме Промяната" -  Рена Стефанова и Асен Василев ; от ДПС -  Йордан Цонев и Петър Чобанов; "Възраждане" - Златан Златанов и Ивайло Чорбов".

"БСП за България" ще бъде представена от Иван Ченчев и Илиян Йончев, "Демократична България" от Божидар Божанов и Надежда Йорданова, а "Български възход" - от Лидия Недева  и Гален Монев.


Анкета

Подготвена ли е България да реагира при силно земетресение?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14