Новини

В понеделник БСП ще върне неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство

  20.01.2023 16:42  
В понеделник БСП ще върне неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство

В понеделник БСП ще върне неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство, обяви лидерът на формацията Корнелия Нинова.

"Търсихме решение за излизане от политическата криза. Поканихме всички лидери от парламентарно представените партии. Решихме: връщаме третия мандат на президента в понеделник", обяви тя на специално свикан извънреден брифинг в НС.

След съвместно заседание на Изпълнителното бюро и на парламентарната група, на което са обсъдени разговорите с останалите лидери по-рано днес и стъпките оттук нататък, Нинова поясни:

"Отнасяме се изключително отговорно към задачата за третия мандат, изведохме 4 най-важни приоритета за България, търсехме това, което да ни обедини, а не разделя", обясни тя.

Корнелия Нинова настоя, че днес с лидерите на ГЕРБ, ДПС и "Български възход" не са разговаряли за коалиционна формула и за правителство, а за да обсъдят как да бъдат решени важните за страната въпроси. Тя допълни, че БСП оставата отворени за разговори с всички.

Изявлението й дойде часове след свиканата от нея лидерска среща в парламента. На нея присъстваха Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев, а останалите лидери на парламентарно представените партии не се явиха.


Анкета

Подготвена ли е България да реагира при силно земетресение?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14