Новини

Обраният пред хипермаркет мъж: Казаха ми пускай или ще те убием

  26.01.2023 14:02  
Обраният пред хипермаркет мъж: Казаха ми пускай или ще те убием

"Пускай, че ще те убием", казали крадците, обрали мъж пред хипермаркет в София.

"Притеснявам се много. Видях двама души. Носех в себе си чанта с пари, служебни и лични. Бяха с маски, напръскаха ме със спрей и нищо не видях. Паднах на земята и започнаха да ме натискат и да ми дърпат чантичката. Казаха ми "пускай или ще те убием", разказа пред бТВ обраният мъж.

Видях, че се качиха в колата и избягаха, другото ми се губи, добави още той.

Припомняме, че мъж беше нападнат и обран от двама маскирани пред голям хипермаркет в София. Нападателите са отнели от него 30 хиляди лева.

„Това е дълго наблюдаван човек. Знае се маршрутът му и какви обороти носи. Нападнат е посред бял ден. Колкото и невероятно да звучи, паркингите покрай големите супермаркети са безлюдни“, обясни Веселин Герев, психиатър.

 Според него извършителите на такива престъпления не се страхуват от органите на реда. „Сумата е малка. Вероятно хората са със зависимости, може да имат бързи кредити и целят тяхното погасяване. Шофьорът е напръскан само със спрей, не е стреляно по него и не е заплашван с оръжие. Тежките криминални престъпници винаги са въоръжени“, уточни специалистът.
Той добави, че нападателите са използвали автомобил с украински номера, тъй като е по-малка вероятността да бъде спрян за проверка. Д-р Герев сподели наблюдения, че крадците са станали по-просветени в защитните си твърдения. „Те не са прости крадци. Всичко е на научни основи. Те казват – „ние не сме крадци, а клептомани“. Това е болест. Имал съм случаи, в които се опитват да ме преметнат, като ми казват, че като видят портмоне с пари им става лошо и докато не го приберат, могат да припаднат“, обясни психиатърът.


Анкета

Подготвена ли е България да реагира при силно земетресение?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14