Новини

МВнР предупреждава пребиваващите в Нидерландия български граждани за протести и затруднения в движението в района на Хага

  11.03.2023 15:10  
МВнР предупреждава пребиваващите в Нидерландия български граждани за протести и затруднения в движението в района на Хага

В гр. Хага, Кралство Нидерландия, днес ще се проведе протест на нидерландските фермери, които продължават да изразяват своето недоволство от държавната политика в областта на селското стопанство. Очаква се в протестните действия да вземат участие около 50 000 души, съобщава Ситуационният център на Министерството на външните работи на интернет страницата на министерството. Значителна част протестиращите ще пътуват от други населени места, което най-вероятно ще предизвика интензивен трафик около и в гр. Хага. Демонстрацията ще се проведе в Южния парк на гр. Хага (Zuiderpark) и се очаква да започне около обяд и да продължи до около 16:00 ч. Непредвидимото поведение на активистите, както и непредсказуемостта на техните действия, могат да доведат до нарушения на обществения ред и спокойствие, както и до нанасянето на щети на значителна стойност, допълват от МВнР.

В допълнение, за днес 11.03.2023 г. е планирана и още една протестна акция – на активисти от социално-политическото движение в областта на защита на околната среда и запазването на биоразнообразието - Extinction Rebellion (Хага). Организаторите на втория протест планират да блокират автомагистрала А12 (Utrechtsebaan) в близост до гр. Хага.

Във връзка с планираните протестни действия и реалната възможност те да предизвикат затруднения в придвижването в и около гр. Хага, както и да доведат до нарушения на обществения ред, от МВнР съветват българските граждани, пребиваващи временно или постоянно на територията на Нидерландия, да се информират предварително за текущата пътна обстановка, преди да предприемат пътуване в района на протеста, както и да съобразяват своето поведение със съветите и препоръките на местните органи на власт.

Допълнителна информация относно планираните протестни действия може да бъде открита на интернет страницата на Община Хага.

При необходимост от съдействие българските граждани в Кралство Нидерландия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в гр. Хага на следния номер: +31 70 350 30 51, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +31686213612. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: [email protected].

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

 


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14