Анализи

Румен Радев: Стремят се да наложат пълен монопол на властта

   
Румен Радев: Стремят се да наложат пълен монопол на властта

Двама министри се освобождават само седмица след клетвата служебния кабинет, което поредно доказателство за провала на конституционната реформа. В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта, партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства. Това каза президентът Румен Радев пред медии. 

"Когато аз отговарях за служебния кабинет партиите не можеха и да си помислят за подобни вмешателства", каза още държавният глава. 

„За външния министър стана ясно откъде идва заръката. Но кой поръча смяната и на земеделския, когото Главчев лично представи за оставане в служебния кабинет", попита той.

„От партийни събрания се раздават разпореждания. Как се заплашва министър-председателят? Надявам се Димитър Главчев да си дава сметка за щетите върху кабинета и цялостното доверие върху изборния процес, когато той светкавично изпълнява щенията на своя партиен началник", допълни Радев.

"Не е ли странно министър-председател да си сменя мнението през ден и през ден да сменя министър. В петък ще поканя г-н Главчев, за да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в служебен кабинет", посочи още той.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати