Анализи

Йотова за закона за хазарта: Няма да работи, изглежда, се прави с предизборна цел

   
Йотова за закона за хазарта: Няма да работи, изглежда, се прави с предизборна цел

Законите, приети в последния момент, след това показват, че не работят и създават усещането, че се правят с предизборна цел. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира приетия вчера Закон за хазарта, пише "Дневник". Той мина през всички нива в парламента за няколко дни.

„Все още не съм прочела целия закон и всяко предварително мнение ще бъде грешно. Когато се запознаем с него, и нашата институция ще каже своето отношение. Но набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят. Не зная какви точно са мотивите, не зная дали е направена достатъчна оценка на резултатите за последствията от този закон, така както би трябвало с всеки един закон в българското законодателство. Когато се правят закони в последната минута - в 12 без 5, и то на извънредни заседания, това съмнение винаги стои", подчерта вицепрезидентът.

Рекламата на хазарта се забранява във всички медии - това гласуваха депутатите окончателно и единодушно на извънредно заседание във вторник.

Забраната влиза в сила 3 дни след обнародването на новите текстове в Закона за хазарта и се очаква да действат още от Разпети петък.

Дебати в парламента нямаше. Решението дойде въпреки становищата на медийните браншови организации и на хазартните оператори, че тази забрана ще доведе до бум на нелегалните залози.