Спорт

Висшата лига се готви за рестарт на 13 юни

  29.04.2020 12:20  
Висшата лига се готви за рестарт на 13 юни
  reuters

Висшата лига ще бъде подновена на 13 юни, твърдят в Англия. Два клуба вече са съобщили на персонала си да се подготви за рестарт на кампанията, а единият дори е намекнал, че това може да се случи още на 6 юни. Сезонът бе сложен на пауза заради пандемията от COVID-19 в средата на март, като до края му има още 9 кръга.

Клубовете ще могат сами да вземат решения относно груповите тренировки в зависимост от формата на играчите им, като ще се спазват всички препоръки за социална дистанция.

Очаква се отборите да започнат същинската си подготовка в средата на май. Един клуб е съобщил 11 май като потенциална дата за завръщане, а друг - 8 май.

До края на тази седмица клубовете от Висшата лига ще бъдат уведомени от правителството за следващата фаза от борбата с коронавируса и мерките за социална дистанция.

В петък всички 20 клуба и ръководството на Висшата лига ще имат нова среща във връзка с плана за подновяването на кампанията. Едно е сигурно - ако футболът в Англия се завърне, то ще е пред празни трибуни.

УЕФА даде краен срок на националните федерации до 25 май да обявят дали ще подновят първенствата си или ще ги прекратят.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10      
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48