Новини

Разследват две версии за катастрофата с Ивайло Пенчев

  11.05.2020 10:20  
Разследват две версии за катастрофата с Ивайло Пенчев

"На прима виста причините за катастрофата на самолета на Ивайло Пенчев са две. Едната е евентуален отказ на силовата обстановка или намаляването на теглителната сила на двигателя, при което самолетът се е движил с малки обороти при политането към площадката. Втората е етапът за изпълнение на закона за кацане от пилота", обясни пред Нова тв Христо Христов  - председател на управителния съвет на Националния борд за разследване в транспорта, който разследва инцидента.

Тези две причини са първите, които разследващите ще анализират, но те могат да бъдат съчетани и с трета. Вятърът, който към момента на кацането е бил 2-3 възела, съгласно изискванията на самолета, не е принесал за неговото сриване.

След като научават за сриването на самолета на пистата, Христов и колегите му правят организация. Отивайки на място, те откриват разбития самолет на пистата.

"Най-вероятно при спускане на колесниците, когато се намалява челното съпротивление, при което двигателят е с намалени обороти и при завоя от натоварването се е получил скоростен срив и самолетът се е разбил на пистата", обясни Христов и подчерта, че този вид самолети нямат черна кутия, а няколко компютър, които записват налягането. Те ще бъдат използвани за разрешаването на случая. Ще бъдат разпитани и четирима свидетели.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48