Новини

Изгониха абитуриентите от "Александър Невски", спретнаха купон в "Бояна"

  23.05.2020 17:09  
Изгониха абитуриентите от \

Полицията изгони абитуриентите, които бяха планирали да си направят изпращане пред "Александър Невски", въпреки забраната на абитуриентските балове и нареждането зрелостниците да бъдат изпращани в двора на училището си.

Служител на реда обаче обясни, че причината за прогонването на младежите е провеждащият се протест пред Министерски съвет.

Младите хора решиха да се преместят и колоната се отправи към Националния исторически музей в "Бояна".

В "Бояна" се разрази истински купон, придружен от форсиране на двигатели на мотори и автомобили, дрифт, цветни димки и конфети, и естествено музика от колони, захранвани с автомобилни акумулатори.

"Напред към образованието и целите. Ще трябва да се стремим напред и нагоре, защото без цели няма как да стане. Аз ще ходя в Холандия с информационни технологии. Искам да завърша там и да се върна в България, защото съм родолюбец", коментира зрелостник от Националната търговско-банкова гимназия и добави, че това което отблъсква младите хора от страната ни, е корупцията, с която ще се опита да се справи, след като се върне от чужбина.

Недоволен от отношението на държавата е и абитуриент от 153-то училище, който мечтае за футболна кариера, но в чужбина.

"Дразни ме отношението на държавата, особено към футболните клубове. За мен не е правилно да налагат чужденци, а смятам, че трябва да залагат на своите. За сега оставам тук, но ако получа добра в чужбина - отивам. Там е истината, тук много трудно се случват нещата".

Ученичка, която завършва СУ "Акад. Емилиян Станев" пък сподели, че се е почувствала обидена прогонването на абитуриентите от площада пред "Александър Невски" и заяви, че е "кофти" да си абитуриент по време на пандемия, но е щастлива, че въпреки всичко са успели да се организират и да се съберат.

"Предстоят ми много важни кандидатстудентски изпити в Медицинския университет и стискам палци да ги взема. Мечтая да уча стоматология. Кариера тук в България, защото който иска да успее тук, не в чужбина. Много хора казват, че в България няма късмет, но това не е така".

И въпреки забраната да се събират, повечето младежи заявяват, че ще празнуват тази вечер.

Малко по-късно, полицията прогони зрелостниците и от пространството пред Националния исторически музей и ги призова да се приберат по домовете си.

ф

ф


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48