Икономика

Вижте най-богатите руски милиардери

  23.05.2020 17:20  
Вижте най-богатите руски милиардери

Най-богатите руснаци дължат състоянията си на минния, петролния, енергийния и металообработващия сектори. Това едва ли е учудващо. Все пак сред тях има и притежател на акции на „Фейсбук”. Вижте повече във видеото от канала 7-те НАЙ  на VBOX7.

7. Алишер Усманов

 

Нетно богатство: 13.4 млрд. долара

Част от богатството на Усманов се дължи на акции в американската компания „Фейсбук“ и китайската „Сяоми“ и различни медийни и телекомуникационни компании. Друга голяма част от богатството му идва от акции в „Металоинвест“ - руска компания за добив на различни метали, специализирана в производството на стомана.

6. Генадий Тимченко

Нетно богатство: 14.4 млрд. долара

Богатството на Тимченко се дължи на акции в компании, които специализират в енергийни, транспортни и инфраструктурни активи.

5. Вагит Алекперов

Нетно богатство: 15.2 млрд. долара

Вагит Алекпетров е президент на водещата руска петролна компания „Лукойл“, благодарение на която се нарежда на пето място в тази класация.

4. Алексей Мордашов

Нетно богатство: 16.8 млрд. долара

Той е основният акционер и председател на „Северстал“ - руски конгломерат, който има интереси в компаниите за метали и енергетика.

3. Леонид Михелсон

Нетно богатство: 17.1 млрд. долара

Михелсон е изпълнителен директор, председател и основен акционер в руската газова компания „Новатек“.

2. Владимир Лисин

Нетно богатство: 18.1 млрд. долара

Владимир Лисин е председател и мажоритарен акционер на „Новолипецк“, която е една от четирите най-големи стоманодобивни компании в Русия

1. Владимир Потанин

Нетно богатство: 19.7 млрд. долара

Според „Форбс“ Владимир Потанин е начело на тази класация главно благодарение на акции в „Норникел“където притежава 35%. /vesti.bg


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48