Свят

Дж.К.Роулинг пуска онлайн приказка за децата, които стоят у дома заради коронавируса

  26.05.2020 22:11  
Дж.К.Роулинг пуска онлайн приказка за децата, които стоят у дома заради коронавируса
  google

Авторката на книгите за Хари Потър Дж. К. Роулинг заяви във вторник, че ще пусне безплатно онлайн история, която е написала за децата си преди 10 години.

Британската писателка каза, че е решила да „свали от тавана“ историята "The Ickabog" и да я публикува за деца, принудени да стоят у дома по време на блокирането на коронавируса. По думите на писателката тя свалила „прашната кутия“ от тавана и през последните седмици била потопена в измислен свят, за който си мислела, че никога повече няма да влезе.

Роулинг каза, че ще публикува първите две глави на специализиран уебсайт - www.theickabog.com - във вторник, като ще бъдат пускани 34 допълнителни „серии“ всеки делничен ден до 10 юли.

След това тя възнамерява да публикува историята на английски през ноември и на други езици по-късно. Всички възнаграждения ще бъдат предоставени на проекти, подпомагащи групи, особено засегнати от пандемията. Написана да бъде бъде четена на глас, историята "The Ickabog" е „в традицията на приказките“, поставена във въображаема земя и насочена предимно към деца на възраст между седем и девет.

Тя не е свързана с никоя от другите предишни творби на Роулинг, въпреки че тя отбеляза, че е писана на приливи и отливи между книгите за Хари Потър. "The Ickabog" е история за истината и злоупотребата с власт", каза тя и добави, че не е "предназначена да се чете като отговор на всичко, което се случва в света в момента".

"Темите са извън времето и могат да се прилагат за всяка епоха или всяка страна", каза тя. Авторката кани начинаещи млади художници, вдъхновени от нейните “колоритни герои и бързо развиващ се сюжет", да илюстрират историята и да включат произведенията на изкуството си в глобален конкурс, ръководен от нейните издатели.

Победителите ще видят своите рисунки в публикуваната книга в своята част на света. "След като реших да публикувам, си помислих колко прекрасно би било, ако децата в затворено положение или поради други причини се нуждаят от разсейване по време на странния и труден момент, през който преминаваме, илюстрират историята за мен", каза тя. Роулинг добави, че иска да види "развихрено въображение".


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19