Новини

Списъкът на Бобокови е за създаване на финансова схема

  31.05.2020 19:55  
Списъкът на Бобокови е за създаване на финансова схема

Като се прави рекапитулация на хора, на които може да се разчита, обикновено се правят такива "списъци". Това заяви в предаването 120 минути по БТВ Иво Недялков, бивш шеф на пирамидата "Ист-уест интернешънъл". Той добави още, че е виждал подобни списъци по време на приватизацията.
С тези си думи Недялков потвърждава информацията публикувана вчера на сайта Ефир 2, че описаните бизнесмени и суми били за създаване на Фонд Спасение за България. Идеята е била всеки от изброените бизнесмени да осигури сума пари, които като се обединят да участват в приватизацията на структуроопределящите дружества в страната и те да останат българска собственост като БТК, електроразпределните дружества, мини и др. Фондът е бил необходим, защото никой от изброените нямал финансовата възможност сам да се бори със световни огромни или държавни компании, какъвто е случаят с ЧЕЗ например. Доказателснво, че в известна степен са били прави е и точно продажбата на софийското енерго на чешката държавна енергийна компания. Тоест българската страна продава на чешката държава едно от най-печелившите държавни предприятия. Много странно разбиране за раздържавяване от царските юпита в правителството на Симеон Сакскобурготски. 
Но не само ЧЕЗ, но и десетки други атрактивни активи бяха продадени от "царете" на чужди компании, особено в областта на добивната индустрия. Където вместо да се прави дълбочинна преработка на полезните изкопаеми и да се създават предприятия в България, се изнася суровина.
От почти 3 десетилетия българският бизнес е недоволен от държавата, която приоритетно подпомага чужди фирми, а игнорира българските предприемачи. Затова създаването на Фонд от влиятелните хора на бизнеса не е било никак лоша идея. Активите на страната да се управляват от българи и печалбите да останат тук. Защо този Фонд не се е случил или кой им е попречил могат да кажат само участниците. Скоро ще се разбере.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10      
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48