Skandal typewriter
Новини

Бойко Ноев за НСО: Това е безконтролна служба

  01.06.2020 19:17  
Бойко Ноев за НСО: Това е безконтролна служба

Безконтролна и приватизирана нарече бившият военен министър Бойко Ноев Националната служба за охрана, която е на подчинение на президента Румен Радев. Това е един сапунен сериал, коментира той пред бТВ.

Докато не се закрие тази служба, няма да спрат събитията, които се случват. Сега 1200 души пазят трима души. За тези хора спокойно може да се грижи едно звено от специалната охрана. Тази служба е замислена да създава привилегии, а не да охранява, заяви бившият военен министър.

Той отговори на въпрос трябва ли да се реформира НСО, след като офицер от службата бе обвинен за организатор на убийството на Станка Марангозова.

"Такава служба няма как да се реорганизира. Сегашното положение с НСО може лесно да се промени. Просто трябва един кратък закон. - чл. 1 - Закрива се службата, чл. 2 - Трансформира се и се изпращат тези, които могат да работят, в специалните части на полицията. Които са шофьори, си отиват по ведомствата. Камериерките - в някакъв стопански отдел. Камериерки има в изобилие, и това са офицери.

Това е безконтролна служба. Де факто тя е и приватизирана. Президентът каза "А", но не каза "Б", а да не говорим да стигне до Я. Не е вярно, че той няма правомощия и не е вярно, че НСО не е негов. Чия е тази служба? Ами никой не знае, утре пак ще се случи нещо и пак ще кажат, че никой не знае и шефът на службата като Ангел Антонов утре ще го пратят в Санкт Петербург за консул и прокуратурата няма да го разследва.

Службата е огледало на съветското УБО навремето. Тези структури са продукт на онова тоталитарно минало. НСО е създадено от руските охранители, които са пазели Георги Димитров, които след това предават своя опит и се създава за партийните величия", коментира Бойко Ноев.

Според него е унизително за България да има мутренски начин на охраняване. Това е лошо петно, все едно у нас цали беззаконие и всеки момент ще те убият. Вижте в Холандия Рюте си кара колелото, в Германия Меркел си пазарува, даде примери Ноев. Той не пропусна да изтъкне, че офицерите от НСО получават неоснователно много по-високи заплати от тези на колегите си в армията със същите чинове.


Анкета

Носите ли маска?


Резултати
Видео
Машина за косене на трева (ВИДЕО)
 05.06.2020 12:19      
Видео
Пътешествие Финландия - Швеция (видео)
 04.06.2020 19:34