Свят

Австралийски журналисти бити от американски полицай пред Белия дом

  02.06.2020 14:38  
Австралийски журналисти бити от американски полицай пред Белия дом

Австралия разследва нападение на американски полицаи над двама австралийски телевизионни журналисти пред Белия дом, съобщи външният министър, изразявайки сериозно безпокойство от инцидента, излъчен на живо от камерите, съобщи AFP.

„Помолихме австралийското посолство във Вашингтон да разследва този инцидент“, каза Марис Пейн, цитирана от БНР. Австралийски журналисти бяха блъскани с щит за борба с безредиците и удряни с палка, докато предаваха протеста по телевизията. По време на безредиците се стигна до редица нападения на хора от медиите.

„Искам да получа допълнителен съвет как да изразим сериозното безпокойство на Австралия пред отговорните местни власти във Вашингтон“, каза министърката, намеквайки за официална жалба. Телевизионни кадри показаха как репортерът Амелия Брейс е удряна с палка, а операторът Тим Майърс – с щит и с юмрук в лицето, от полицаи, разчистващи площад „Лафайет“ във Вашингтон от демонстранти в понеделник. Журналистите по-късно казаха, че са били поразени от гумени куршуми и сълзотворен газ.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48