Новини

Километрични опашки от тирове на Дунав мост при Русе

  18.06.2020 10:09  
Километрични опашки от тирове на Дунав мост при Русе

Пети ден продължава километричното задръстване от тирове до граничния пункт Дунав мост край Русе. Вчера колоната от камиони надхвърли 15 километра в посока Силистра. Жители на съседния град Мартен излязоха на протест срещу организацията на движението на тирове в района, което според тях създава предпоставки за катастрофи.

Ситуацията на пътя Русе-Силистра и в момента продължава да е непроменена - няма почти никакво движение и колоната отново е около 15 км. Една от причините за това е отварянето на границите на Турция, Гърция и Румъния. Много от превозвачите се опитват бързо да наваксат загубите, които са претърпели по време на извънредното положение. Това обаче натоварва трафика. Друга причина за задръстванията е, че Румъния е отворила само две трасета за транзитно преминаване през други страни.

Така на две места Дунав мост 1 и Дунав мост 2 се трупат камионите за транзитно преминаване и тези, които имат дестинация Румъния.

От друга страна много шофьори на леки автомобили се оплакват, че сутрин и особено вечер движението на пътя Русе-Силистра е кошмарно.

Кметът на град Мартен Димо Тонев заяви пред БНТ, че в последните няколко дни положението е нетърпимо. На практика около 10 000 човека от град Мартен, село Агово и площадката на бившето тежко машиностроене живеят в изолация от град Русе, тъй като постоянно пътят между Мартен и Русе е затворен заради колоната от тежкотоварни автомобили, които чакат на КПП. Затова и последва протестът вчера. По думите му това няма да е последният протест.

От областната управа на извънредно заседание вчера ще се опитат да намерят решение на проблема. Ще бъдат направени още буферни паркинги. Ще работят и с другите области като Плевен, Стара Загора и Велико Търново.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10