Спорт

Хиляди по улиците на Неапол след първия трофей на "Наполи" от 6 години насам

  18.06.2020 11:58  
Хиляди по улиците на Неапол след първия трофей на \

Не, в Италия не е изчезнал коронавирусът! Става дума за футбол! Той изкара хиляди фенове по улиците на Неапол.

Привържениците на "Наполи" излязоха, за да отпразнуват победата на своите любимци на финала за Купата на Италия. Футболистите на Дженаро Гатузо успяха да приберат трофея във витрината си след 6-годишна пауза. За последно "Наполи" триумфира в турнира през 2014 г.

Този път тимът се наложи над "Ювентус" след нулево равенство в редовното време и изпълнение на дузпи (4:2 при наказателните удари).

Вдигането на Купата от Гатузо и играчите беше знак празненствата да започнат! Улиците на Неапол се задръстиха от автомобили, от които се развяваха знамена, чуваха се песни, свирене на клаксони, скандирания.

Напук на препоръките за социална дистанция от италианското правителство, феновете се прегръщаха и се поздравяваха, забравили пандемията от коронавирус. Италия е една от най-засегнатите от заразата страни, а конкретно в Неапол регистрираните заразени са над 2600.

Очакванията са местните власти да изразят остро своето несъгласие с решението на привържениците да се съберат и да празнуват. Най-вероятно забележка ще има и към играчите и треньорския щаб на "Ювентус", които се поддадоха на емоцията и след последната дузпа започнаха да се прегръщат на терена, без да спазват каквито и да е мерки.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05