Новини

Бойко Борисов: И след 100 години ще ни помнят с добро

  25.06.2020 20:04  
Бойко Борисов: И след 100 години ще ни помнят с добро

„България е една строителна площадка и всичко това и след 100 години ще го има и хората ще викат: „Добре, че го направиха“

Това заяви премиерът Борисов по време на инспекцията си на строителството по околовръстния път в София.

"Старото околовръстно изглежда като козя пътека. Хората след време ще се чудят как е възможно да е съществувало такова околовръстно", допълни Борисов и изтъкна, че само за седмица работа вече се вижда мостът, който се строи там.

„Обещал съм на хората от кв. „Горубляне“ под моста да остане вело и пешеходна алея, за да може да си ползват парка и да могат да минават под моста на околовръстното“, обясни министър-председателят. Според него пътят трябва де готов до 15 септември, а разстоянието по новия участък ще се минава "за една минута".

„Много бързо го застлаха, изгради се и канализация и всичко. Сградите в района също растат бързо. Имаме също много добри археолози, които работиха много добре. Слагат се стълбове за осветлението. Прекарват се колона по колона и греда по греда. Вече има готови стени, отчуждили сме имотите около околовръстния път и работниците напредват. Всичко се подменя – електричество, канализация. Хората няма и да се сещат какво е било преди. Тези квартали тук ще се родят с новия път. Хората трябва да видят колко работа е свършена“, допълни той.

"Ще има транзитна дъга и пътни връзки за хората, които живеят в района. Ще се изгради и голямо кръгово за жк. „Младост“. Ще помогнем на Столична община и софиянци с това, което правим. Махаме и стария асфалт, за да се сложи нов“, обясни Борисов.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19