Skandal typewriter
Икономика

Бетонираха плажа "Робинзон" край Свети Влас

  27.06.2020 10:48  
Бетонираха плажа \

Хотелът и плажът са собственост на хотелиера Венелин Ташев, който го купи преди няколко години от Дарина Павлова. Той е изцяло обновен и превърнат в пет звезди. "Парадайс бийч" е един от морските имоти на бившата "Мултигруп" край морето и гордост на убития Илия Павлов.
Всъщност луксозният комплекс беше открит само година преди разстрела на шефа на "Мултигруп" -  през 2002 г. Тогава бляскаво парти ознаменува откриването на "Парадайз бийч", на което небрежно облечен в хавайска риза и с пура в ръка се появи и самият Илия Павлов. След смъртта му комплексът остава в активите на холдинга, но постепенно губи блясъка си. 

Предприемачът Венелин Ташев е собственик на още 2 хотела. Това са комплексите "Мариета Палас", който се намира в центъра на Несебър, и "Котва" на входа на Слънчев бряг. Хотелиерът държи и ресторант на входа на новия град в Несебър. Той е общински съветник в Несебър. Венелин Ташев живее втори живот. След като през 10 февруари 1997 г. беше прострелян, той прекара доста време в реанимация, но лекарите го спасиха. Покушението остана неразкрито. То беше щрих от войната за преразпределяне на зоните на влияние в най-големия туристически обект Слънчев бряг.

Ташев е трябвало да бъде убит на площадката при входа на жилищния му блок в Несебър. По това време той бе наемател на култовата дискотека "Зорница" в Бургас. Похитителят развинтил бушоните и причакал жертвата, след като бил информиран, че охраната му - от полицай и частен гард, са го оставили пред дома му и са си тръгнали. Стрелецът пуснал три куршума и бил сигурен, че е свършил работата си. След случилото се Ташев дава обет до края на живота си да коли толкова агнета, колкото години се навършват от старта на новия му живот.