Икономика

Бетонираха плажа "Робинзон" край Свети Влас

  27.06.2020 10:48  
Бетонираха плажа \

Хотелът и плажът са собственост на хотелиера Венелин Ташев, който го купи преди няколко години от Дарина Павлова. Той е изцяло обновен и превърнат в пет звезди. "Парадайс бийч" е един от морските имоти на бившата "Мултигруп" край морето и гордост на убития Илия Павлов.
Всъщност луксозният комплекс беше открит само година преди разстрела на шефа на "Мултигруп" -  през 2002 г. Тогава бляскаво парти ознаменува откриването на "Парадайз бийч", на което небрежно облечен в хавайска риза и с пура в ръка се появи и самият Илия Павлов. След смъртта му комплексът остава в активите на холдинга, но постепенно губи блясъка си. 

Предприемачът Венелин Ташев е собственик на още 2 хотела. Това са комплексите "Мариета Палас", който се намира в центъра на Несебър, и "Котва" на входа на Слънчев бряг. Хотелиерът държи и ресторант на входа на новия град в Несебър. Той е общински съветник в Несебър. Венелин Ташев живее втори живот. След като през 10 февруари 1997 г. беше прострелян, той прекара доста време в реанимация, но лекарите го спасиха. Покушението остана неразкрито. То беше щрих от войната за преразпределяне на зоните на влияние в най-големия туристически обект Слънчев бряг.

Ташев е трябвало да бъде убит на площадката при входа на жилищния му блок в Несебър. По това време той бе наемател на култовата дискотека "Зорница" в Бургас. Похитителят развинтил бушоните и причакал жертвата, след като бил информиран, че охраната му - от полицай и частен гард, са го оставили пред дома му и са си тръгнали. Стрелецът пуснал три куршума и бил сигурен, че е свършил работата си. След случилото се Ташев дава обет до края на живота си да коли толкова агнета, колкото години се навършват от старта на новия му живот.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19