Шоу

Рапърът Кание Уест ще се кандидатира за президент на САЩ

  05.07.2020 09:06  
Рапърът Кание Уест ще се кандидатира за президент на САЩ

Американският певец Кание Уест заяви отново, че възнамерява да се кандидатира за президент на САЩ, пише РИА "Новости", предаде Факти.

"Сега ние сме длъжни да реализираме надеждите на Америка, като се доверяваме на Бог, обединяваме визията си и изграждаме нашето бъдеще. Аз ще се кандидатирам за президент на Съединените щати", написа Уест в Twitter.

В момента не е ясно през коя година Уест ще се включи в предизборна кампания и ще се бори за президентския пост, но той е придружил съобщението с хаштага „Визия 2020“. По традиция само кандидатите на двете водещи партии - Републиканската и Демократичната, имат реални шансове да бъдат избрани - тази година те вече бяха определени, а именно Доналд Тръмп и Джо Байдън. В същото време има няколко случаи, при които кандидатите от трети партии или безпартийни са получили значителен брой гласове. Към момента последният, който успя, бе бизнесменът Рос Перо, който се кандидатира през 1992 г. и спечели 19% от гласовете.

Американският предприемач и основател на Tesla и SpaceX, Илон Мъск, веднага изрази подкрепата си.

„Напълно те подкрепям“, отговори Мъск на Уест в Twitter.

Това не е първият път, когато певецът обявява подобни намерения. По-рано той заяви, че възнамерява да се кандидатира за президент през 2024 година.


Анкета

Какво си пожелахте за новата 2021 г.?


Резултати
Видео
Появи се скандално видео на Марадона, дни преди да почине
 12.12.2020 18:22      
Видео
Продава се мерцедесът на Елвис Пресли
 10.12.2020 19:39