Новини

СДВР: Ще говорим с протестиращите на Орлов мост да освободят мястото

  31.07.2020 12:21  
СДВР: Ще говорим с протестиращите на Орлов мост да освободят мястото

Почти всеки гражданин на София е наясно какво се случва в столицата. Кръстовището на Орлов мост е блокирано, както и районът пред президентството. Като представляващ институцията МВР ще си позволя да повдигна тон. Преди час се случи инцидент, защото от няколко дни предупреждаваме за това. Възрастна жена с бастун се е спряла пред протестиращите и е изказала своето мнение за случващото се. Един от протестиращите се насочва към нея и я залива с вода, след което тя му посяга с бастун. Оттук-нататък всички трябва да анализираме тази ситуация. Това сподели на брифинг пред медиите зам.-началникът на сектор "Охранителна полиция" към СДВР Тони Тодоров.

Всеки има право на мнение, но ще носи отговорност за своето поведение. Ние не си позволяваме да толерираме нито едната, нито другата страна, поради което и двамата в момента се намират в Първо районно и ще останат там до изясняване на ситуацията, каза още той.

,,Снощи за пореден път имаше жена в нетрезво състояние на кръстовището на "Арсеналски" и "Черни връх", която даваше указания и провокираше полицейските служители, като ги караше да спират автомобили и да проверяват шофьорите за алкохол и наркотици'', разкри още зам.-началникът на "Охранителна полиция".

Тодоров обяви, че СДВР и Столична община започват преговори с протестиращите на Орлов мост с цел да ги накарат да напуснат кръстовището, за да се нормализира трафикът.

Следобед ще имаме по-сериозна среща с тях и и бихме желали да разговаряме без присъствието на медиите, посочи той.

,,Идеята ни беше за диалог, но за съжаление не постигнахме никакво разбиране с протестиращите на Орлов мост'', коментира по време на брифинга и директорът на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община Красимир Димитров.

С тези хора, които бяха на палатките при Министерски съвет, диалогът беше по-продуктивен. С тях говорихме повече неща, но все пак там върви бул. "Дондуков", колкото и да е натоварен. Градският транспорт в Столична община има гъвкава схема с протестите през годините така, че да можем да го пренасочим. Неудобството със закъсняването на хората и градският транспорт е проблемът, обясни той.

Всички граждани ходим на работа и трябва да стигаме до работните си места нормално. В Столична община са получени стотици обаждания и сигнали на недоволни граждани, които са възпрепятствани да стигнат до работните си места. Надявам се хората на Орлов мост да проявят разбиране към всички останали хора, които са обикновените граждани, чийто единствен начин за придвижване е с градския транспорт. Да махнат палатките, за да можем да нормализираме движението там, добави той.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48