Skandal typewriter
Икономика

Германските туроператори очакват забрана за пътувания до България

  01.08.2020 17:38  
Германските туроператори очакват забрана за пътувания до България

Очакванията са Германия в най-скоро време да включи България в червения списък с предупреждение да не се пътува до страната. Това обяви пред TravelNews Венцислав Танчев, представител на един от големите германски туроператори Alltours. Причината е в ръста на заболелите с коронавирус у нас. „Подобна мярка означава, че в рамките на 24 часа всички туроператори ще приключат летателните си програми до България и ще приберат туристите си, които са по морето“, каза Танчев. По думите му подобни неща вече са се случили в други туристически дестинации. При въвеждането на забрана за пътувания на германските туристи до България, реално сезонът ще приключи, допълни той.

Alltours са изпратили едва около 1200 германци през юли 2020 г. За сравнение за същия месец през миналата година по българските курорти чрез тях са пристигнали 18 000 туристи. За август месец не може да се прогнозира какво ще се случи, коментира Венцислав Танчев. Според него през тази година има голям интерес от германските младежи към Златни пясъци и отлив от Слънчев бряг.  

В момента чартърни програми се осъществяват от Германия, Белгия, Полша и Чехия. От Полша също са започнали анулации, обясни Танчев.

Мирослав Иванов


Анкета

Смятате ли, че мерките срещу коронавируса у нас са адекватни и достатъчни?


Резултати
Видео
12 от най-красивите места на планетата (видео)
 29.10.2020 09:54      
Видео
Адел се шегува с отслабването си
 28.10.2020 15:17