Новини

СДВР: Ако бяхме пуснали буса на „Системата ни убива“, трябваше да пуснем всички коли

  02.08.2020 14:43  
СДВР: Ако бяхме пуснали буса на „Системата ни убива“, трябваше да пуснем всички коли

СДВР счита поведението на протестиращите от снощи за провокация към полицейските служители, а позицията им да недопуснат буса на майките от "Системата ни убива" е била принципна. До Орлов мост, където управляващите буса лица са искали да отидат, влизат само автомобили, снабдяващи протестиращите там с храна и вода.

„Бусът не беше допуснат от полицейските сили, тъй като СДВР има ясно изразена позиция – през това кръстовище се пропускат само автомобили, които след обстоен преглед и заявление от шофиращите, декларирано и от протестиращите, че носят вода и храна на протестиращите. Принципната ни позиция е, че ако бяхме пропуснали този бус, трябваше да пропуснем и други автомобили”, заяви зам-директорът на "Охранителна полиция" към СДВР Тони Тодоров.

Също така столичната полиция смятала, че между "Системата ни убива" имат противоречия с някои от протестиращите на "Орлов мост" заради публикация на организацията на фейсбук страницата им.

"Снощното поведение на протестиращите към полицията го считаме като провокация към нас. Призоваваме да не бъдем забърквани в политически игри", каза още Тодоров.


Анкета

Какво си пожелахте за новата 2021 г.?


Резултати
Видео
Появи се скандално видео на Марадона, дни преди да почине
 12.12.2020 18:22      
Видео
Продава се мерцедесът на Елвис Пресли
 10.12.2020 19:39