Икономика

Министър Николова: България е перспективна здравна дестинация на немския пазар

  04.08.2020 19:20  
Министър Николова: България е перспективна здравна дестинация на немския пазар

Здравният, балнео и СПА туризмът у нас са признати от международните експерти и партньори на страната. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща със зам.-управителя на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Кармен Струк. В разговора взе участие и председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Сийка Кацарова.

Още през септември миналата година България бе включена в списъка на одобрените страни, в които германски граждани със здравна осигуровка могат да се лекуват за сметка на здравната каса. 90 на сто от германците имат такава, а над 2 млн. годишно се възползват от амбулаторни грижи.

Сътрудничеството между Министерството на туризма и ГБИТК ще бъде засилено чрез съвместни кампании, включващи този вид услуги. Фокусът ще бъде поставен върху популяризирането на здравния туризъм в България, климатолечението, балнеопроцедурите, повишаване на имунитета и здравния статус, посочи още вицепремиерът. Ще бъдат създадени и тематични видеа за експерти и туристи за големите ни курорти като Албена, Златни пясъци и Слънчев бряг.

При първото представяне на здравния ни туризъм през юни е имало голям интерес и 25 хил. посещения от професионалисти от Федералната република, които са се запознали с предлагания продукт. Освен това през миналата седмица е проведено онлайн обучение в най-голямата платформа за професионалисти, по време на което на служителите на германските бюра е разяснено как да продават подобни услуги.

Кармен Струк предложи още през август да се проведе кампания за позитивни новини за България - текстови съобщение, снимки и видеа, които да представят страната ни като сигурна и здравословна дестинация.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10