Автомобили

Mercedes CL 55 AMG крие доста проблеми за възрастта си

  06.08.2020 15:19  
Mercedes CL 55 AMG крие доста проблеми за възрастта си

Точно 5,5 литра работен обем на мотора под капака и скоростомер на AMG, разграфен до 320 км/ч. Когато седнете зад волана на CL 55 AMG, разточителството е на една ръка разстояние. S-клас като Coupé, освен това с V8 мотор и 360 к.с., повече просто няма накъде. Освен това в сравнение с машините на Audi и BMW моторът е почти безпроблемен. Значи си купувате изгоден модел за 17 800 лева? Нека първо направим пробно шофиране. CL заема внушително спокойна позиция като яхта, като дори и в спортен режим нервните превключвания на предавките са му чужди. Въздушното окачване ABC му позволява много меко возене. ABC? Предупредителните лампи в главата ми и в кокпита светват едновременно. „Грешка, Active Body Control.“ Това означава само ядове, пише autobild.bg.

Останалото също не ни вдъхва много доверие. Изгорели пиксели по дисплеите, от електрическите помощници стачкуват отварянето на задния капак, задната щора, масажната функция, плъзгащият се покрив… Тук покупната цена е само входен билет за света на ядовете с електрониката. Няма да ви помогне много фактът, че поне двигателят функционира.

Кокпит на Mercedes от началото на новия милениум със скоростомер а ла полумесец и голям брой бутони

НАШИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ

Навремето в CL е слагано всичко, което е било ново, луксозно и скъпо. Превъзходното впечатление от управлението е развалено от проблемите с електрониката. Още повече, че отстраняването им ще ви излезе доста скъпо.

Внушителни масажни кресла и добро усещане за простор благодарение на липсващите средни колони

НА ТОВА ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ
Долу ръцете от CL и всички останали версии с ABC – иначе са ви гарантирани ядове с електрониката. Специално при частите на AMG ценовото ниво е доста високо.

S-клас Coupé с тъмни стъкла и дебели ауспухови тръби. По отношение на имиджа CL е на дъното

 

 

Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48