Анализи

Кои са водачите на протеста и собствениците на медиите, които ги подкрепят?

  12.08.2020 10:21  
Кои са водачите на протеста и собствениците на медиите, които ги подкрепят?

Много интересна картина се получава когато се види кои са водачите на протестите, които се определят като десни и кои са собствениците на медиите, които ги подкрепят. Разбира се начело е Христо Иванов. Кой е той? Произхожда от семейство на болшевики. Баба му Светлана Бойкикева е рускиня, генерал от Червената армия. Дядото Недялко Бойкикев е емигрирал в Съветския съюз в края на 20 те, където става болшевик -коминтерновец, но е пратен в лагер по време на сталинските гонения срещу враговете с партиен билет, където загива. Майка му Мария Бойкикева е родена през 1932 година в Москва. Завръща се след 9 ти септември 1944 г. в България и  работи като пропагандатор. Бащата е строителен инженер. И двамата му родители са членове на БКП.

Сестрата на Христо Иванов, Светлана беше оповестена като  секретен сутрудник на Пето управление на Държавна  сигурност в БАН. В готините, когато не е известен като политик, Христо Иванов използва фамилията на майка си и се представя като Христо Бойкикев.

Вторият е  колегата на Христо Иванов в "Демократична България" Атанас Атанасов. Роден е в село Батин, Русенско. Завършва право в СУ, след което се връща в Русе, където работи като съдия. По време на Възродителния процес  и Голямата екскурзия на българските турци през 1989 г. е вече прокурор в Разград. Тогава Прокуратурата в комунистическа България беше на подчинение на Централния комитет на БКП  и прокурор се ставаше само с решение на партията. Бил е член на БКП  нещо, което упорито крие от 30 години. През периода 92 -95 година е началник на МВР в Разград.

Следващият е един от членовете на самонареклото се Отровно трио, Велислав Минеков. Той е син на скулптора Величко Минеков. Минеков е бил член на най-близкия кръг на комунистическия диктатор Тодор Живков -Ловната дружинка. Старият Минеков е и най -скъпо платеният творец  в годините на развития социализъм. Получавал е милиони, за монументалните си творби възхваляващи БКП и комунизма. Младият Минеков също е скулптор, завършил Художествената академия. В последствие  през 1986 г. специализира  в Хамбург, Федерална Република Германия. По онова време да отидеш на запад беше привилегия само на членовете на върхушката на БКП и техните семейства.

Другият водач Евгений Дайнов е роден през 1958 г. в Пловдив. Син е на постоянния кореспондент в Москва на вестника на Политбюро на Българската комунистическа партия  Работническо дело Александър Дайнов. В началото на 70 -те години, Александър Дайнов става представител на вестника този път в  Лондон. Там във Форест Хил скуул,  Евгений Дайнов завършва средното си образование. През 1976 г.,когато  всички момчета на 18 години влизат в казармата, младият Дайнов заминава за Оксфорд да учи политически науки. Това  в онези години е възможно само с личното одобрение на Тодор Живков и на Държавна сигурност. Да се избегне казарма не беше дори и от възможностите на членовете на Политбюро на БКП. Дипломната работа на Евгений Дайнов е за развитието на Френска комунистическа партия. Тогава връзките  между БКП и ФКП бяха много тесни и на френските другари  се разчиташе за налагане на  комунизма в Европа. Дори БКП финансираше органа на ФКП вестник Юманите. В последствие Дайнов работи в Института по история на БКП. Следва продължение.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19