Свят

Мощен тайфун приближава към Япония

  06.09.2020 08:22  
Мощен тайфун приближава към Япония
  google

Стотици хиляди жители на южната и югозападната част на Япония получиха заповеди или препоръки за евакуация поради наближаващия супер тайфун Хайшен. Националната метеорологична служба на страната издаде предупреждение, че тайфунът ще донесе рекордни валежи за кратко време, съобщава ТАСС.

Метеоролозите предупреждават за възможността от 600 мм валежи на ден. Според агенция Киодо над 200 000 жители на префектурите Окинава, Кагошима, Кумамото и Нагасаки са получили препоръки или заповеди за евакуация. В някои райони скоростта на вятъра достига 50 m/s.

Отменени над 550 вътрешни полета, свързващи южната и югозападната част на страната с останалата част от Япония. Железопътният оператор JR West от своя страна реши да спре движението на високоскоростни влакове в западната и югозападната част на страната от 7 септември, както и да намали броя на полетите между централните и западните части на Япония поради лошото време.

Големи национални компании като Toyota, Honda и Mitsubishi Heavy Industries решиха да преустановят своите фабрики и съоръжения в региона заради тайфуна. Най-големият оператор на магазини, 7-Eleven, обяви временно затваряне на 1650 магазина в префектури в южната и югозападната част на страната по време на тайфуна.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10