Автомобили

Новият YARIS идва у нас

  10.09.2020 11:05  
Новият YARIS идва у нас

От днес, 10 септември, официално започнаха продажбите на четвъртото поколение не Toyota Yaris у нас. Градският бестселър идва с възможности за високотехнологичен избор – предлагат се версии като с 1-литров и 1,5-литров бензинови двигатели, така и с хибридно задвижване. Има възможност за избор и на автоматична безстепенна скоростна кутия. Цените започват от 27 490, за да се извисят до 44 990. Разбира се, зад тази ценова пропаст се крият значителни разлики в предлаганата технология и оборудване.

Новият модел е проектиран за максимална гъвкавост в натовареното движение по градските улици благодарение на компактните външни размери и малкия диаметър на завой. Едновременно с това Yaris осигурява просторен, удобен и високотехнологичен интериор с ниво на оборудването, което отговаря на всички съвременни изисквания на клиентите по отношение на комуникационната свързаност и безпроблемния достъп до информация.

 Ключов фактор за осъществяване на високите амбиции на Toyota за новия Yaris, е прилагането за първи път на новата конструктивна философия TNGA (Toyota New Global  Architecture) върху автомобил от малкия клас, посредством модулната платформа GA-B, която ще бъде използвана за основа на цяла серия от нови модели. Архитектурната платформа GA-B има основен принос за подобрените динамични характеристики на Yaris, осигурявайки по-нисък център на тежестта и много по-висока структурна устойчивост на купето. Освен това тя е дава възможност на дизайнерите да създадат автомобил с по-ярка, отличителна и енергична външност с привлекателен и индивидуален характер.

       

Всъщност в градски условия новият Yaris може да се движи с нулеви емисии през значителна част от времето – подобно на електромобилите, захранвани изцяло от акумулаторни батерии BEV (Battery Electric Vehicle), но без притеснения относно автономния пробег и възможностите за тяхното зареждане.

 

Toyota Yaris затвърждава своето реноме на лидер по отношение на безопасността в своя пазарен сегмент и отново вдига летвата в тази област. Следвайки ангажимента на Toyota за демократизиране на технологичните решения за подобряване на безопасността, новият модел предлага предимствата на по-богатата гама от активни системи Toyota Safety Sense сред които и включени в серийното оборудване системи за асистенция на водача ADAS като Асистента за поддържане на пътната лентата (Lane Trace Assist), Система за подпомагане на управлението при извънредни ситуации (Emergency Steering Assist) и Асистент при преминаване през кръстовища (Intersection Turn Assistance).

 

Функционалността на системата за безопасност Pre-Collision System е подобрена и тя вече е в състояние да регистрира пешеходци денем и нощем, както и колоездачи при шофиране през деня. Новият Yaris предлага също и първия в този сегмент от пазара Асистент при преминаване през кръстовища (Intersection Turn Assistance), който разпознава рисковете от потенциален сблъсък с насрещно движещи се превозни средства и пешеходци при извършване на маневри на кръстовища. Yaris е и първият модел на Toyota, оборудван с централни въздушни възглавници, които спомагат за предотвратяването на евентуален сблъсък между водача и неговия спътник при страничен удар.

 

С помощта на тези мерки и благодарение на предимствата на значително повишената здравина на купето вследствие на внедряването на платформата GA-B, Toyota цели да превърне новия Yaris в най-безопасния автомобил в малкия клас в световен мащаб.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08