Шоу

Звезди замразяват Инстаграм и Фейсбук профилите си

  16.09.2020 18:09  
Звезди замразяват Инстаграм и Фейсбук профилите си

Представяте ли си звезда като Ким Кардашиян да не публикува нищо в социалните мрежи? Невероятно, но днес ще се случи. Ким и редица други знаменитости обявиха, че "замразяват" профилите си в социалните мрежи за един ден в знак на протест срещу Facebook.

24-часовото "замразяване" е част от "седмицата на действия" в Инстаграм, водена от коалицията Stop Hate for Profit, която "изисква компанията-майка Facebook да предприеме действия за борба с расизма, омразата и дезинформацията на своите платформи", според съобщение до медиите, цитрано от bTV Новините.

Коалицията се ръководи от девет основни организации за защита на гражданските права, включително Anti-Defamation League, Color Of Change и NAACP.

Целта на кампанията е да насочи общественото внимание към технологичния гигант Facebook и "неговата роля в подстрекаването към насилието, разпространението на расизъм и омраза и допринасянето за дезинформация по време на изборите", се казва в съобщението.

В допълнение към "замразяване" на публикуването в социалните мрежи, участниците също така са помолени да споделят информация за кампанията на Stop Hate for Profit в профилите си тази седмица.

"Харесва ми, че мога да се свързвам директно с вас в Инстаграм и Фейсбук", написа вчера Кардашиян Уест в социалните мрежи, споделяйки снимка с надпис "Спрете омразата" (Stop Hate).

"Но не мога да седя и да мълча, докато тези платформи продължават да позволяват разпространението на омраза, пропаганда и дезинформация", допълва риалити звездата.

Леонардо Ди Каприо, Кейти Пери, Саша Барън Коен и други знаменитости също публикуваха в социалните мрежи, че ще се включат днес в кампанията за "замразяване" на профилите си в Инстаграм и Фейсбук.


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Нова машина ликвидира дупки на пътя за минути
 14.01.2021 18:45      
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21