Спорт

„Лудогорец“ срещу любимци на Марадона, ЦСКА мечтае за групите

  18.09.2020 21:09  
„Лудогорец“ срещу любимци на Марадона, ЦСКА мечтае за групите
  БТА

„Лудогорец“ и ЦСКА научиха последните си съперници, които трябва да победят, за да влязат в групите на Лига Европа. Разградчани ще трябва да се справят като гости на беларуския шампион „Динамо“ (Минск), а „червените“ ще гостуват на победителя от двойката „Базел“ (Швейцария) - „Анортозис (Кипър). Преди това обаче играчите на Стамен Белчев трябва да елиминират „Торсхавн“ от Фарьорските острови, а мачът е идния четвъртък от 20 часа на стадион „Българска армия“. Мачовете от плейофите за влизане в групите ще се играят на 1 октомври.

Съперникът на „орлите“ е любопитен, като през 2018 година влезе в световните новини, след като за изпълнителен директор бе обявен Диего Марадона. Приключението на аржентинската легенда в клуба не трае дълго, но и до днес той поздравява "Динамо" за всеки голям или по-незначителен успех.

По-вероятният съперник на ЦСКА пък определено е швейцарският „Базел“. Макар тимът да не е онова страшилище, което всяка година участваше изключително успешно в груповата фаза на Шампионската лига, определено е фаворит срещу ЦСКА. Ако, разбира се, преди това двата тима се справят със своите съперници в третия кръг.

„Червените“ са на крилете на еуфорията, след като в четвъртък вечер успяха драматично да спечелят с 2:0 срещу БАТЕ (Борисов).

На „Армията“ двубоят бе изключително оспорван, а гостите изпуснаха дузпа. След мача Стамен Белчев поздрави всичките си футболисти и заяви, че в основата на успеха е доброто разузнаване. “Бяхме добре разузнали БАТЕ и с добра дисциплина през целия мач успяхме да спечелим, доволен бе Белчев. - Мога да отлича колектива, а не отделни футболисти. Беше тежко, имаше и хора с проблеми, но съм доволен от всички. Доволен съм от себераздаването. През цялото време чувахме феновете, затова им благодаря. Надявам се да продължим още по-напред и да имаме поводи за радост", продължи треньорът на ЦСКА, който в неделя ще има ново тежко изпитание – домакинство на шампиона „Лудогорец“.

За мача с „орлите“ „червените“ ще могат да използват новото си попълнение Тибо Вион. Френският десен защитник официално подписа договор и се включи веднага в тренировките. 26-годишният играч е световен шампион с юношеската гарнитура на Франция до 20 г. през 2013-а, когато е част от състава на "петлите" редом с Пол Погба и Самуел Юмтити.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05      
Видео
Поздрав от роботите на Boston Dynamics
 02.01.2021 12:10