Новини

Борисов: Населените места със 100 жители също да могат да си избират кмет

  21.09.2020 13:14  
Борисов: Населените места със 100 жители също да могат да си избират кмет

Обсъжда се възможност за промяна на закона така, че населените места със 100 души също да могат да си избират кмет, а не да им се назначава. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов при инспекция на връзката с АМ "Хемус" в участъка Ловеч-Плевен.

"Днес говорих с кмета на Калофер, с тези на малките общини, свързах ги с Кирил Ананиев и в четвъртък ще се срещнат. Ако трябва да се промени и закона за финансирането, защото има по-големите кметове, които отпускат на малките и ние преведем парите, а те не им ги дават. Това ще го помислим в закона и може населените места с до 100 човека да си избират кмет, защо да им го назначаваме", разкри Борисов. 

Както и при вчерашната си обиколка из Велиградско, така и днес министър-председателят бе посрещнат  с възгласи "Бойко, Бойко" и аплодисменти.

"Българските строители от цялата страна правят уникални неща. Никой не е смятал да строи "Хемус", само са лъгали. Само по 52-километровия участък на АМ "Хемус" между "Боаза" и разклона Плевен-Ловеч има над 20 големи мостови съоръжения. Поклон пред труда на строителите. Въпреки пандемията, въпреки кризата - работата не спира", отсече Борисов и съобщи, че в края на ноемери ще бъде пуснат отсечката на магистралата от Търговище за Варна. По думите му си заслужава предванията по Discovery за строежите си заслужавало да видят направената отсечка.

Премиерът подчерта, че във Видин и Ботевград-Мездра също се строи много. "Така че Севера и Северозапада много бързо се развиват", каза той и заръча да се разказва на младите хора какво се прави.

Борисов за пореден път коментира протестите като изтъкна, че всеки има право на действия в рамките на закона. "Хубаво е да прожектират филмчета, не е лошо, демокрация е, но това е, което ние трябва да оставим на следващите поколения. Нека да предложат програма и след няколко месеца са изборите", каза премиерът. 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19