Skandal typewriter
Свят

Лукашенко положи клетва за шести мандат

  23.09.2020 16:00  
Лукашенко положи клетва за шести мандат
  google

Президентът на Беларус Александър Лукашенко положи тайно клетва за шести пореден мандат, съобщава "Би Би Си". Спорният вот в началото на август, на който държавният глава получи над 80% подкрепа, предизивка мащабни протести.

Държавната телевизия посочва, че няколкостотин души са присъствали на церемонията в Двореца на независимостта в центъра на Минск.

Очевидци разказаха, че улиците в централната част на беларуската столица са били отцепени от полиция, за да може кортежът на държавния глава да стигне безпрепятствено до резиденцията.

Според държавната агенция БЕЛТА на церемонията, за която не бе съобщено предварително, са присъствали високопоставени държавни служители, депутати, дейци на науката, културата и спорта.

Лукашенко е произнесъл клетвата на беларуски език с ръка на конституцията и е подписал съответния акт. Председателят на Централната избирателна комисия на Беларус Лидия Ермошина му е връчила удостоверението, че е избран за президент.

БЕЛТА не публикува снимки от церемонията по встъпване в длъжност на беларуския президент – събитие, което при нормални обстоятелства получава широк медиен отзвук в цялата страна.


Анкета

Какви мерки взимате, за да се предпазите от Covid-19?


Резултати
Видео
80-годишен пенсионер кара ежедневно Ferrari
 20.10.2020 18:37      
Видео
Sony пуска 3D дисплей, без нужда от специални очила
 19.10.2020 13:19