Новини

Джема Грозданова подсказа кога е настъпил разривът между Борисов и Цветанов

  24.09.2020 10:14  
Джема Грозданова подсказа кога е настъпил разривът между Борисов и Цветанов

Много са причините, натрупани през годините. Не съм напуснала ГЕРБ, за да отида в проекта на Цветан Цветанов. Това заяви бившият председател на парламентарната комисия по външни работи Джема Грозданова.

"Цветан Цветанов е бил винаги човекът, който е понасял негатива в партията. И той си тръгна достойно. Не мога да бъда окачествена като човек на Цветан Цветанов. Той е довел повече от 60% от хората в ГЕРБ. Аз бях личен зъболекар на децата му", разказа тя.

Джема Грозданова не прогнозира колко хора от ГЕРБ сега биха последвали Цветан Цветанов. Тя му призна ролята за структурирането на управляващата партия.

Джема Грозданова каза, че никога не е била близко нито до Бойко Борисов, нито до самия Цветанов, за да знае кога точно е избухнал разрива. Призна обаче, че е имало натрупване на "някакви проблеми".

"Всяко нещо има начало и край", каза лаконично Грозданова.

"Нека не забравяме, че Цветанов не е бил първият човек в партията. Правим така да се опитаме да работим сега по друг начин", посочи още тя.

По повод напускането си на ГЕРБ бившият депутат изброи някои теми, които са дали тласък на решението й.

"Нямахме силата да ратифицираме споразумението с Канада, не се присъединихме към пакта на миграция за ООН и третото - Истанбулската конвенция, за която аз съм работил много", конкретизира Джема Грозданова.

От думите й стана ясно още, че след Председателството на България на ЕС нещата са се променили и в парламента вече външната политика не е била приоритет. През юли пък тя е организирала събитие за Китай, на което дошли петима депутати, от които никой не се е изказал.

"В партийната ми работа всъщност дойде ръководството на партията и ми благодари, но бе отравена критика, че не съм била агресивна към десните партии в района, който оглавявам в София", каза тя и разкри, че критиката е била отправена от административния секретар на партия ГЕРБ Цветомир Паунов.

Джема Грозданова не е имала чести срещи с Бойко Борисов. Тя му е загатнала преди година, че мисли да напусне ГЕРБ. Грозданова е искала да заема друга европейска позиция, което обаче не е станало.

"Преди една година, ако имах подкрепа, бих могла да получа този пост. Нямаше как да остана в ГЕРБ, защото този пост предполага безпартийност. Бих работила за страната си така, както смятам за добре", каза още тя.

Джема Грозданова разкри, че при кампанията за местните избори в София Малина Едрева е казала, че ГЕРБ има нужда от СДС. Според Грозданова обаче би следвало ГЕРБ да има достатъчен профил на дясна партия, за да има нужда да си пришива СДС.

"Никой не може да бъде откъснат, без сам да реши", добави на финала Джема Грозданова.

Грозданова каза още, че няма проблем с това, че Цветанов си е купил апартамент в столичния квартал "Изток", което бе и конкретният повод за раздялата му с ГЕРБ.

На финала тя каза, че подкрепя протестите, а парламентът е изгубил своята легитимност.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08