Skandal typewriter
Свят

Южна Италия върна маските на открито

  24.09.2020 20:36  
Южна Италия върна маските на открито

Ако сте се запътили към Неапол или Амалфийското крайбрежие, след като в Италия падна карантината за идващите от България, отсега нататък ще трябва да дишате морския въздух с маска на лицето.

Това е така, защото от 24 септември в цялата област Кампания беше върната задължителната маска и на открито.

Автор на суровата мярка е преизбраният с голямо мнозинство на последните регионални избори губернатор на Кампания Винченцо де Лука. „Необходимо е моменталното връщане към отговорните навици, още повече след отварянето на училищата. Ако искаме да избегнем общо затваряне, е необходима максимална строгост”, цитира думите на губернатора агенция Анса.

Известният с твърдата си ръка в мерките срещу COVID-19 Де Лука е наричан от мнозина шериф заради непоколебимостта си. В област Кампания открай време влизането във всички обществени сгради, дори и в най-малкия бар за едно кафе, се придружава от регистриране на всички лични данни на посетителя, включително и проверка на документа му, с цел да се избегне декларирането на фалшива самоличност.

На 23 септември в Кампания бяха регистрирани 248 положителни теста за коронавирус, което е доста повече от преди. През най-критичните месеци на пандемията Неапол излезе сравнително незасегнат заради строгото съблюдаване на мерките в областта.


Анкета

Какви мерки взимате, за да се предпазите от Covid-19?


Резултати
Видео
Ариана Гранде стана президент в клипа към новата си песен
 23.10.2020 10:29      
Видео
Виж Лос Анджелис, Калифорния (видео)
 22.10.2020 14:21