Skandal typewriter
Новини

Огнище на Covid-19 в Якоруда

  25.09.2020 13:50  
Огнище на Covid-19 в Якоруда

 Якоруда е новото огнище на Covid-19 в област Благоевград. 21 са потвърдените случаи на заразата за последното денонощие.

19 работници в шивашки цех в Якоруда са дали положителен резултатзапрясна коронавирусна инфекция. В предприятието работят около 100 човека, като двама от тях са настанени в тежко състояние в болница още миналата седмица.Френският работодател епоискал всички хора да бъдат изследваниитака е регистрирано огнището.

Работниците и семействата им са карантинирани.С последните случаи Якоруда се оформя като сериозно огнище на заразата,расте и броят на починалите.

Две паралелки от средно училище в Разлог са карантинирани и са преминали на дистанционна форма на обучение заради положителни проби на ученици. Засега в другите училища в района няма данни зазаразени с Covid-19. Според здравните експерти разпространението на вируса в учебните заведения ще се увеличава и е много вероятно да се стигне до ефекта на лавината.

За последното денонощиеположителните проби в област Благоевградса 59 по справка на РЗИ, коетоq съотносимо към броя на населението, поставя областта на първо място в страната.Тази тенденция бележи устойчивост през последния месец.


Анкета

Какви мерки взимате, за да се предпазите от Covid-19?


Резултати
Видео
Ариана Гранде стана президент в клипа към новата си песен
 23.10.2020 10:29      
Видео
Виж Лос Анджелис, Калифорния (видео)
 22.10.2020 14:21