Спорт

Виртуалните спортове - колко близко са до действителността?

  26.09.2020 03:36  
Виртуалните спортове - колко близко са до действителността?

 
Виртуалните спортове започват да печелят все по-сериозно вниманието на аудиторията, при това с все по-красива графика и още много интересни предизвикателства, които все по-често влизат в пряка конкуренция в реалните спортни дисциплини. Можем да ги открием в почти всяка онлайн платформа на букмейкърите, а що се отнася до спортния адреналин и обратите, тук наистина можем да забележим сериозна конкуренция. Какво обаче представляват? 
Незапознатите най-вероятно са ги чували, но в случай, че името звучи достатъчно футуристично, нека започнем от самото начало. Виртуалните спортове са самостоятелна спортна симулация на някои от любимите дисциплини, на които сме ставали свидетели. В миналото всичко е зависило от фантазията на запалянковците, но днес всеки може да се възползва от красивата графика и почти реалните изживявания. 

Що се отнася до графика, всеки почитател може да се полюбува на съвършения стадион, да чуе ревът на двигателите и също така да се наслади на доста детайлните конни надбягвания. До този момент можем да открием виртуален спорт за почти всеки реален. В онлайн платформата на букмейкъра palms bet ще попаднем на дисциплини като футбол, конни надбягвания, гонки с кучета, тенис на маса и други. Всеки мач се провежда в рамките на няколко минути, докато състезанията са значително по-кратки.


Феновете получават изключително красива графика с изпипани детайли и доста адекватно поведение на играчите. Във всяка футболна среща ще забележим перфектното изпълнение на тики-така, смяна на стратегиите - някои отбори ще играят по дефанзивно, други ще са отдадени на победата. Дори моралът може да се отрази по време на игра, особено ако един отбор гостува на друг. Към това трябва да добавим и факта, че все повече виртуални спортове се сдобиват с лиценз на реални отбори и точно това ни доближава още по-сериозно до зоната на реални спортове. Освен това можем да бъдем сигурни, че феновете, чийто отбори не се представят толкова добре в реалния свят, могат съвсем спокойно да видят какво са отредили виртуалните футболни богове. 
От друга страна не трябва да забравяме, че почитателите на конни надбягвания и гонки с кучета - спортове, които нямат толкова популярност в страната - са достъпни по всяко време и позволяват на всеки почитател да изпита абсолютно същите емоции, които бихме открили и на всяка друга реална писта. Най-важното е, че за крайните резултати отговаря специално разработен изкуствен интелект, използвайки една от най-неутралните функции в програмния код. 
Така наречения генератор на случайни числа работи на принципа на обикновения зар - никога не знаем какво число ще се падне. При генераторът обаче можем да видим, че подаването на случайни числа може да се случва в разнообразни стойности. Нека си представим, че сме избрали да гледаме футболна среща. В нея единият отбор е значително по-силен от другия. По-силният отбор получава числови стойности от 0 до 12, докато по-слабият получава стойности от 13 до 20. При стартът на мача, генераторът започва да подава числа от 0 до 20.
Всяко число в определения интервал отива като точка за съответния отбор. Победител ще е този отбор, който събере най-много точки. Важно е да отбележим, че генераторът е разглеждан от редица компютърни учени и все още няма отговор на какъв принцип работи, а още по-забавното е, че същият може да се похвали като един от най-семплите кодове в компютърния свят. Благодарение на него можем да видим и толкова разнообразните обрати във всяка дисциплина. С оглед на всичко изброено, можем да кажем, че до някаква степен виртуалните спортове се доближават значително до реалните дисциплини, но ако трябва да бъдем честни, те никога не са претендирали за тази титла. 
Виртуалните спортове са перфектна алтернатива и забавление, което не се обвързва с красивата спортна политика и всички останали ограничения. По-важното е, че можем да станем свидетели на доста приятни изненади в една затворена спортна вселена с достатъчно предимства пред реалната, за да бъде от предпочитаните редица спортни фенове.

 


Анкета

Съгласни ли сте да тестват децата ви в училище?


Резултати
Видео
Това е най-изолираната къща на света
 10.01.2021 17:21      
Видео
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021
 09.01.2021 14:05