Свят

Доналд Тръмп готов за изписване, в петък е бил на кислород за час

  05.10.2020 08:06  
Доналд Тръмп готов за изписване, в петък е бил на кислород за час

Лекарският екип на Доналд Тръмп, който е в болница с Ковид-19, съобщи че американският президент се подобрява и може да бъде изписан още утре, предадоха Асошиейтед прес и ДПА. В добавка към вече назначеното му лечение президентът е започнал също стероидна терапия.
 
След предишното ни изявление президентът продължи да се подобрява, каза личният лекар на Тръмп Шон Конли пред медицинския център "Уолтър Рийд" в Мериленд.

Конли отбеляза, че равнището на кислорода в кръвта на президента вчера е спаднало до 93 процента, но след това се е върнало в по-нормални стойности. Според лекарския екип, цитиран от Ройтерс, сега то е 98 процента.

Конли потвърди, че в петък Тръмп е получавал допълнително кислород в течение на около час.

Вчерашният спад в нивото на кислорода е бил вторият, но президентът не е изпитвал недостиг на въздух.

Медицинският екип, който лекува президента на САЩ Доналд Тръмп от COVID-19, наблюдава състоянието на неговите бели дробове заради получената допълнително доза кислород в четвъртък и петък. Лекарите обаче отказаха да съобщят подробности какво са видели при наблюдението днес, предаде Ройтерс.

74-годишният държавен глава беше откаран във военната болница "Уолтър Рийд" в петък и там прие две дози от интравенозното антивирусно лекарство Ремдесивир. Лечебният курс с него ще продължи пет дни. Освен това Тръмп получи и стероида дексаметазон, който се използва при критични случаи.

Доктор Шон Конли, личният лекар на Тръмп, каза, че нивата на кислород в кръвта на президента са спаднали в предишните дни и че той е имал висока температура в петък сутринта. Така той разкри, че състоянието на президента е било по-лошо, отколкото беше съобщено преди това.

Д-р Брайън Гарибалди - пулмолог от университета "Джонс Хопкинс" (на снимката), увери,, че президентът може да бъде изписан още утре, ако състоянието му продължи да се подобрява.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08