Икономика

Китай е против рестрикциите на TikTok и WeChat

  06.10.2020 08:57  
Китай е против рестрикциите на TikTok и WeChat


Рестрикциите на САЩ над мобилните приложения TikTok и WeChat са в разрез с правилата на Световната търговска организация. Това е заявил представител на Китай пред организацията, цитиран от „Ройтерс“.

Според източници по време на среща при затворени врати в петък лицето е коментирало, че мерките „очевидно са в противоречие с правилата на СТО, ограничават трансграничните търговски услуги и нарушават основните принципи и цели на многостранната търговска система“.

Китайският делегат е описал невъзможността на САЩ да предостави конкретни доказателства за причините за забраната като „явна злоупотреба“. В рамките на същата среща от САЩ са защитили действията си с твърдението, че са имали за цел да смекчат рисковете за нацоналната сигурност.

Това изявление само по себе си няма да има никакви последствия, въпреки че Китай може да подаде правна жалба в централата на СТО в Женева.

През август администрацията на Доналд Тръмп издаде заповед, с която да блокира операциите на TikTok и WeChat в Щатите. Това доведе до редица промени в управлението на платформата за кратки видеа, сред които създаването на организация TikTok Global и намерения за подаване на документи за първично публично предлагане от страна на компанията майка ByteDance, базирана в Пекин./manager.bg


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19