Икономика

България и Великобритания обсъдиха отпадането на ограниченията при пътуване

  07.10.2020 08:29  
България и Великобритания обсъдиха отпадането на ограниченията при пътуване

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и посланика на Великобритания и Северна Ирландия у нас Н.Пр. Роб Диксън обсъдиха отпадането на ограниченията за пътуващите от България към Обединеното кралство. Това съобщиха от пресцентъра на туристическото ведомство.

Припомняме, че от 16 юли отпадна задължителната 14-дневна карантина на британски граждани, влизащи на територията на България, а от 27 юли 2020 г. бе премахнато и изискването за представяне на отрицателен PCR тест.

“В духа на партньорството и реципрочността се надяваме британските власти да премахнат ограниченията за българските и чуждите граждани при влизане на територията на Обединеното кралство от нашата страна”, заяви вицепремиерът.

По думите на Николова Великобритания е приоритетен туристически пазар и партньор на България. През 2019 г. над 470 000 туристи от Острова са посетили страната ни, което е увеличение с над 20,7% спрямо 2018 г., уточни тя.

Ресорният министър увери британския посланик, че всички хотели, ресторанти и други обекти в страната стриктно спазват всички противоепидемични мерки, така че да гарантират както безпроблемното протичане на предстоящия зимен сезон, така и сигурността и здравето на всички гости. Тя добави, че България остава сред държавите с най-малко заразени на Балканите, което я прави сигурна туристическа дестинация.

“Ние също бихме искали мерките за карантина да отпаднат, като се надявам това да се случи скоро и да се възобнови туристическият поток между двете държави”, заяви Диксън. Според него България е предпочитана зимна дестинация за британските граждани, но е важно да се запази здравето на хората предвид настъпващата втора вълна от COVID-19 във Великобритания и Европа.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
В циганската махала в Пещера: 10-годишно дете шофира, поощрявано от роднините
 08.01.2021 10:30      
Видео
НАСА публикува видео на симулирано кацане на Марс
 05.01.2021 17:05