Skandal typewriter
Новини

Кирил Домусчиев вече притежава и Канал 3

  08.10.2020 15:25  
Кирил Домусчиев вече притежава и Канал 3
  google

„Нова Броудкастинг груп”, зад която стои бизнесменът Кирил Домусчиев, вече е законен собственик на “Канал 3”, на двете музикални телевизии The Voice TV и Magic TV и на 4 радиа – “Веселина”, “Витоша”, Magic FM и The Voice.

Медийната компания е подала документи за вписване на новата ѝ собственост в Търговския регистър, след като сделката бе изповядана пред нотариус. Тя ѝ бе разрешена от Комисията за защита на конкуренцията на 17 септември.

Досега 7-те медии бяха притежание на BSS Media Group, чийто собственик е Гергана Данова. Месеци преди сделката в нейната компания влиза и “Елит Медиа България” ЕООД – дружеството, което излъчва “Канал 3”.

Информационната телевизия, известна с преките си предавания на важни събития, има лиценз за ефирно разпространение в София, а в останалата част на страната се предава по кабел. От 1 септември 2017 г. каналът излъчва в HD формат.

“Ако сделката стане, “Канал 3” ще е новинарската ни телевизия и така няма да прекъсваме програмата на “Нова” с извънредни емисии”, обясни управителят на “Нова Броудкастинг груп” Ива Стоянова пред “24 часа”.

Профилът на медията ще бъде запазен, но компанията ще инвестира в по-високото ѝ качество. Същевременно “Нова” има намерение да се развива и на радиопазара, както и да запази музикалните телевизии. По думите на Стоянова така зрителите няма да се колебаят кои канали да изберат, когато искат да гледат филми, музика, спорт или новини.

КЗК разрешава сделката, след като приема, че концентрацията няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, което да засегне ефективната конкуренция на пазара на телевизионна, онлайн и радиореклама, както и при телевизионното разпространение.

През август “Нова Броудкастинг груп” придоби официално и 100% от онлайн групата “Нет инфо”. Дотогава тв компанията притежаваше 70% от групата сайтове. Сделката за останалите 30% бе одобрена от КЗК през февруари. Тя беше финализирана, след като са приключили преговорите по цената с предишните собственици – “Дарик радио” на Радосвет Радев и “Уеб Финанс” на Христо Христов. “Нет инфо” е най-голямата онлайн група в България, в портфолиото ѝ има редица сайтове, както и платформата за видеосъдържание Vbox7.

Българският инвестиционен холдинг „Адванс Пропъртис“ ООД, собственост на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев и на брат му Георги, придоби „Нова Броудкастинг Груп“ АД в началото на 2019 г.


Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу Covid-19?


Резултати
Видео
Неочаквани инциденти (видео)
 05.11.2020 16:12      
Видео
Словаци показаха първия полет на летящата си кола
 04.11.2020 10:43