Новини

Пострадалата от дерматолога д-р Етугов: Гласувах доста дълго доверие

  09.10.2020 11:44  
Пострадалата от дерматолога д-р Етугов: Гласувах доста дълго доверие

 

Докторът: За първи път се сблъсквам с подобен случай на клевета и
очерняне

Пострадалата Моника Ризова от процедурата по поставяне на конци Aptos от дерматолога д-р Дончо Етугов опроверга неговата история. Тя изпрати писмо със своя разказ до "Скандал". Д-р Етугов е собственик и работи в клиники „ЕСТЕ ДЕРМ“, Dermal Lase и Esthetics&Dermatology в София. Ето какво пише тя:
"През пролетта на 2019 г. реших да си направя подмладяваща и освежаваща процедура - лифтинг конци Aptos. Избрах тази интервенция поради добрия резултат, който дава. Без странични ефекти и продължителност до 2 години. Спрях се на д-р Дончо Етугов и неговата клиника. Първо посетих консултация и записах час за поставянето на конците за 15.03.2019 г. Консултацията ми струваше 50 лв., а самата процедура 1800 лв. По време на консултацията д-р Етугов ми каза, че изглеждам “страховито” от филърите, които имам. В прав текст обяви, че колегите му са ме направили да изглежадам не добре и ми предложи да разгради филърите в лицето, преди поставянето на конците. За същото заплатих още 50 лв. Не съм получила касови бележки за нищо от клиниката!


Мислех, че процедурата мина нормално. Имах силни болки, леко ми прилоша, но смятах, че е нормално. Тъй като се извършва с локална анестезия, чух че от дясната лицева част, леко е пренатегнат конецът.
Д-р Етугов ме увери, че ще се оправи. Седмица по-късно хлътналото в дясната ми скула стоеше, но конецът стърчеше много леко. Мястото на стърчащия конец беше в косата пред ухото, а хлътналото на бузата ми. Отново д-р Етугов ме увери, че няма място за притеснението ми!
Още една седмица по-късно, усещах напрежение и болка, а дясната ми страна в окосмената част на главата (входът на конеца) сълзеше. Хлътналата  малка част на бузата се зачервяваше и туптеше. Пак посетих клиниката.
Д-р Етугов ми назначи антибиотик за две седмици и по-негова препоръка ми правеше радиочестотна процедура на засегнатото място. През ден посещавах клиниката, а жена от екипа му ми извършваше загряващата процедура на мястото с хлътнатото. Радио честота ми извършваше Хриси секретарката му!!!!!
Посещавах клиниката на д-р Етугов през ден в делничните дни около две седмици. Проблемният участък от лицето ми се зачерви, подуваше се и видимо си личеше възпалителният процес. В косата също постоянно се образуваше коричка от секрета.
На 18.04.2019 г. все още пиех антибиотика и д-р Етугов реши да направи ревизия на мястото. До тогава му имах пълно доверие и спазвах указанията му! Обезболи ме и направи нещо. Веднага започнах да усещам отток. Той ми каза, че е инжектирал Йодасепт, за да обере гнойта. Също така, че ще спадне до ден два. Дванадесет часа по-късно бях тотално изкривена и обезобразена. Дишах трудно, окото ми беше затворено, дясната страна трикратно уголемена от отток! По-спешност отидох в дерматологичното отделение на ВМА, където ми се назначи кортикостероидно инжекционно лечение. Бях получила алергичен шок!
След последната интервенция от д-р Етугов не съм получила обаждане и внимание като негова пациентка! Изпратих снимки и клип на момичето на рецепция в клиниката. Бяха почивни дни, а вече и нямах доверие в д-р Етугов, защото отидох на процедура за разкрасяване, а месец по-късно бях обезобразена.
След приключване на кортикостероидното лечение, все още имах дисбаланс, белег и обилно гноене в дясната ми лицева част. Продължавах и приема на антибиотици втори месец. Обърнах се към д-р Лидия Ванеска от Хил Клиник! Тя е главен треньор на Aptos и светило в естетичната дерматология. Прегледа ме, смени ми антибиотика и ми назначи мазила за двете отворени рани. От нейната реакция разбрах, че конците не се слагат откъм окосмената част на главата, тъй като има бактерии.
След това заминах в клиника на Aptos в Грузия, за да ми извадят конците. Те бяха черни и на парчета от инжектирания Йодасепт в лицето ми.
Гласувах доста дълго доверие на д-р Етугов. И това, че плати билетите до Грузия е негов избор, не моя молба. Ясни са съображенията след като от представителството на Аптос се свързват с него. И не аз съм избрала Грузия, а те ме извикаха, след изпратени снимки и клипове. Не бяха виждали такова нещо с техен продукт. Бях в Грузия обезобразена за рождения си ден! Дали е било по мое желание?
Единствено съм посещавала един кабинет, а не няколко както твърди д-р Етугов! Това е била д-р Ванеска в "Хил Клиник". Много преди кризата с COVID-19 съм отправила исканията си към д-р Етугов чрез адвокат", завършва Моника Ризова.
Д-р Дончо Етугов също изпрати своята позиция, която публикуваме без редакторска намеса. "За първи път в 15-годишната си лекарска практика се сблъсквам с подобен случай на клевета и очерняне. Преди всичко аз съм лекар и поставям здравето на пациентите си преди всеки друг интерес. Наред с огромния си опит в интервенциите от спектъра на естетичната дерматология, съм лекувал хиляди пациенти със злокачествени заболявания, хора, преживели катастрофи и други трагедии. Няма да допусна името и трудът ми да бъдат принизявани чрез манипулации, и затова и ще търся правата си в съда. Благодаря на всички колеги и пациенти, които ме подкрепиха, оценявайки професионализма и почтеността ми. Приемам професията Лекар като лична кауза и въпреки този единичен случай, нито за миг не съжалявам, че посветих по-голямата част от живота си на битката за качество на живот на пациентите, постоянно усъвършенстване и безупречна практика.
Несъстоятелността на нападките и обвиненията се доказва и от факта, че те се отправят в медиите, а не по установения законов път. Това ме поставя в ситуацията да бъда принуден да потърся правата си по съдебен ред, тъй като подобни прецеденти и лоши практики очернят не само моето име и репутация на професионалист, но и на всички мои колеги.

Екип на "Скандал"

unnamed-1.jpg

unnamed (2).jpg

 
 

 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19