Новини

Ново поколение камери на КАТ ще следят за превишена скорост и Гражданска отговорност

  09.10.2020 21:25  
Ново поколение камери на КАТ ще следят за превишена скорост и Гражданска отговорност

Срещу войната на пътя КАТ въвежда камери от ново поколение. Те ще следят за превишена скорост, но ще могат да снимат и в тъмната част на денонощието. В кадъра им могат да влязат до 16 нарушители накуп.

Снимка: btvnovinite.bg

Пътна полиция разполага с общо шест от новите устройства. Те са разположени в София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе и Ловеч. При демонстрацията им КАТ обяви и засилени проверки на скоростта до 15 октомври. 

 

Гл. комисар Николай Крушарски от Пътна полиция обясни, че новите камери ще помогнат срещу войната на пътя. „Съответно всеки разпознат регистрационен номер (...)се проверява в Гаранционния фонд за наличие на задължителна застраховка Гражданска отговорност и ако се установи, че такава няма, съответно законодателят е предвидил да издадем електронен фиш за налагане на санкция“, уточни той.

 

т началото на седмицата досега, само в София, новите устройства са засекли над 500 нарушители. Броят им, обаче, е много по-голям, отбелязват експерти. И добавят, че различните администрации, сред които ТОЛ, АПИ И КАТ разполагат общо с над 1000 устройства за ловене на нарушители.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ако всички тези 4 системи започнат да работят заедно за контрол на скоростта, скоростта в цялата страна ще се понижи с 10-15%, оттам ще имаме около 20% по-малко катастрофи“, коментира Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите от катастрофи.

Новите камери са купени с пари  от Гаранционния фонд.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08      
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48