Skandal typewriter
Новини

С множество травми и в тежко състояние остават транспортираните в "Пирогов" две жени

  09.10.2020 21:58  
С множество травми и в тежко състояние остават транспортираните в \

Двете най-сериозно пострадали в тежката катастрофа край Лесово жени бяха успешно транспортирани от Ямболската болница в спешния център "Пирогов".

Те са сестри - на 46 и на 51 години, като по-младата е в по-тежко състояние и е интубирана. В "Пирогов" тя е преминала през скенер на цялото тяло. Установени са травми на гърди и корем, контузия на мозъка - счупен череп, лицева травма. Втората жена е с фрактура на таз, бедро, счупване на ръка и мозъчно сътресение. Това съобщи на брифинг пред "Пирогов" здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Опасност за живота винаги има, много е рано при такова състояние да правим прогнози. Ще направим всичко възможно, допълни министърът.

13-годишно момиче е най-младата пострадала при катастрофата. Тя остава в реанимацията на Ямболската болница. Момичето е дъщеря на една от жените, транспортирани в "Пирогов".

9 други ранени в тежката кастастрофа остават в Ямболската болница, съобщи още здравният министър, като лечебното заведение има пълен капацитет за грижите, свързани с тях.


Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу Covid-19?


Резултати
Видео
Словаци показаха първия полет на летящата си кола
 04.11.2020 10:43      
Видео
Най-силните земетресения заснети с камера (видео)
 03.11.2020 22:04