Новини

Километрични опашки на ГКПП Капитан Андреево

  10.10.2020 10:23  
Километрични опашки на ГКПП Капитан Андреево

Километрична опашка и задръстване има на граничния пункт с Турция Капитан Андреево, информира репортер на "Скандал". Хиляди българи, тръгнали на пазар в Одрин днес, чакат с часове, за да минат границата. Именно заради огромния наплив от пътуващи са се образували задръстванията, обясниха още граничарите.

Масово струпване на хора е имало и на самия пазар в Одрин, където проверка показа, че цените са в пъти по-евтини, отколкото у нас. Килограм домати се продава за 50 стотинки, докато по родните тържища е почти невъзможно да бъдат намерени под левче.

В големите супермаркети цената скача до 2,50-3 лева за килограм. Друг зеленчук - патладжанът, също е на много по-приемливи цени. Килото на одринския пазар е левче, докато у нас е двойно повече. Традиционно от години перилните и почистващите препарати в югоизточната ни съседка са много по-евтини, отколкото у нас. Това е повод не само обикновените пазаруващи, но и търговци да пътуват и да купуват големи количества, за да зареждат обектите си.

Осезаема разлика има и при дрехите. Най-скъпите дънки са по 25 лева за чифт, като могат да се намерят и за 15 лева. Тениски по 3 лева се срещат почти навсякъде и също се купуват в огромни количества.

"Дори с парите, които даваме за гориво, пак излиза по-евтино да се пътува до Одрин. Хем правим разходка, хем пазаруваме на добри цени", разказват посетители на популярния пазар в Одрин.

 


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Почивка в празничния ден
 26.12.2020 14:48      
Видео
Бъдни вечер!
 24.12.2020 18:19